Teatralia 2017. - završetak kazališne sezone 2016./2017.

teatarlija pakat 2017

GKP ponovo na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

GKP ponovo na Mađunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, prije toga gostovali u V. Gorici

U sklopu manifestacije "Goričke večeri", Gradsko kazalište Požega predstavilo se u četvrtak,8.lipnja velikogoričkoj publlici svojom nagrađivanom dječjom predstavom "U potrazi za dijamantnom suzom". U opuštenoj atmosferi na tamošnjoj ljetnoj pozornici ova je predstave (uostalom kao na svim dosadašnjim gostovanjima)pobudila velike simpatije pogotovo kod najmlađe publike.

No, gostovanje naše popularne "Suze" u V. Gorici nije i jedino do kraja sezone jer već 18. lipnja nas očekuje nastup na 57. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Dok smo prije dvije godine nastupili sa predstavom "Kod arke u osam" ove godine selekciju je prošla naša vesela družina iz predstave "U potrazi za dijamantnom suzom" koja će nastupiti već spomenutog datuma na sceni "Faust Vrančić" s početkom u 19 sati.

eć

SKAD-ovci na 19. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta "Maslačak" u Sisku

Prošlo je desetak godina otkako je Gradsko kazalište Požega nastupilo na Međunarodnom festivalu dječjih kazališta u Sisku", popularnom "Maslačku". U ovogodišnju selekciju između 10 predstava iz Hrvatske, BiH i Srbije uvrštena je i "Smiješna strana povijesti" koju su sa svojim voditeljem Dariom Hakom pripremili polaznici Srednjoškolske kazalište družine (SKAD). Samo u Požegi, ova komedija nastala prema motivima istoimene filmske komedije redatelja Mela Brooka, izvedena je 12 puta i među ovdašnjom mladeži ima već kultni status. Mladim Požežanima pruža se sada lijepa prilika da se dokažu i na drugima kazališnim daskama jer je i osnovna značajka "Maslačka" da djeca i mladi izvode predstave upravo za svoje vršnjake. Organizator 19. Međunarodnog festivala dječjih kazališta su Dom kulture Kristalna kocka vedrine i Gradsko kazalište Sisak, a osim SKAD-ovaca koji će 13. svibnja zatvoriti Festival, nastupaju i sljedeća kazališta i družine:

8.5.2017. /19.00 / Dom kulture KKV / POU Kutina, Titanic – svečano otvorenje Maslačka

9.5.2017. /14.00 / Kazalište 21 / Umjetnička škola Poreč, Alisa u zemlji čudesa

9.5.2017. /12.00 / Dom kulture KKV / Pozorište mladih Tuzle, Tuzla, BiH, Mala sirena

10.5.2017. / 10.00 / Kazalište 21 / Dramski studio Kocka, Sisak, Anđeli imaju krila, zar ne?

10.5.2017. / 12.00 / Kazalište 21 / Umjetnička škola Franje Lučića Velika Gorica, Planeti

11.5.2017. / 10.00 / Kazalište 21 / Kulturni centar Kalvarija, Čudesni oblačak, Veseli patuljak

12.5.2017. / 11.45 / Dom kulture KKV / Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac, Regoč

12.5.2017. / 18.00 / Kazalište 21 / Pozorište Pan teatar, Beograd, Srbija, Naš je uvek bio veći

12.5.2017. / 19.30 / Dom kulture KKV / Zaprešičko kazalište za djecu i mlade, 12 gnjevnih ljudi

13.5.2017. / 17.30 / Kazalište 21 / Gradsko kazalište Požega,Srednjoškolska kazališna družina, Smiješna strana povijesti

Sretno!

unnamed

 

Završen 3. KaZlaDo

Dvodnevni treći KaZlaDo  - Kazališni susreti dramskih skupina Požeško-slavonske županije – čiji organizator je Gradsko kazalište Požega završen je dodjelom zahvalnica i priznanja za najbolje nastupe, odabrane između 25 izvedbi pojedinaca i skupina osnovnih i srednjih škola.

Čestitke za izvedbe na samom završetku ovog svojevrsnog festivala kazališta uputila je svim sudionicima Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta, ujedno i začetnica susreta, te uručila zahvalnice.

Stručni žiri u sastavu Ines Škuflić Horvat, dramska pedagoginja, Alen Biskupović, doc.dr.sc. teatrologije i kazališni kritičar, Ilijana Lončar, plesna pedagoginja i požeška glumica Marijana Matoković odlučio je o najboljima izvedbama. To su Anabela Sulić i Ružica Maurus za pojedinačni nastup i Karlo Kapčević  za skupni. Priznanja im je uručila Vesna Vlašić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije.

Na ovogodišnjim susretima nastupili su učenici  OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Stjepana Radića Čaglin, Društvo Naša djeca Pleternica, Katolička gimnazija Požega, OŠ Dobriše Cesarića Požega, OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica,n OŠ Lipik, Glazbena škola Požega, Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega, Obrtnička škola Požega, OŠ Mladost Jakšić i Područna škola Tekić i OŠ Antuna Kanižlića.

U sklopu susreta održava se i Večer sevdaha na kojoj će ove bosanske ljubavne pjesme izvoditi Ružica Maurus uz pratnju Ivana Polića.  Početak je u 19,30.

Tekst: B. Starčević Tesari

Foto: Hrvoje Kusik

Izvor: požeškidnevnik.hr

kazlado3

 

Stranica 1 od 22